Gör du något för att skydda din miljö?
Go Green. Involvera dig.

Återvinning

Återvinning är här för att stanna, och lyckligtvis blir det enklare än någonsin att komma igång med det i ditt samhälle. Du kanske redan känner till fördelarna med återvinning, men är här några lovande fakta som kan göra dig ännu mer intresserad av att dra ditt strå till stacken:

  • Aluminium:Genom att återvinna bara en aluminiumburk sparar du tillräckligt med energi för att driva en TV-apparat i två timmar, en dator i tre timmar, eller en 100 watt glödlampa i 20 timmar.
  • Glas: Glas kan återvinnas igen och igen, det slits aldrig ut. Återvinning sparar 25-32 % av den energi som används till att tillverka glas.
  • Papper: Att återvinna ett ton papper sparar 17 träd, tre kubikmeter utrymme på en soptipp, två tunnor olja, 26 500 liter vatten och tillräckligt med energi för att driva ett genomsnittligt svenskt hem i fem månader.
  • Plast: Att producera plast från återvunnet material använder bara 2/3 av den energi som går åt till att tillverka det från råvaror. Återvinning av ett ton plast kan spara ca 3 500-4 500 liter bensin.
  • Stål: Återvinning av plåtburkar och stålburkar sparar mellan 60-74 % av den energi som går åt till att producera dem från råvaror. Ett ton återvunnet stål sparar energi som motsvarar 3,5 tunnor olja och 1,49 ton järnmalm, jämfört med produktionen av nytt stål.
  • Batterier: Återvunnen batterisyra kan omvandlas till natriumsulfat och användas i tillverkningen av tvättmedel, glas och textil.
© 2021 Sunbeam Products, Inc. bedriver verksamhet som Jarden Consumer Solutions. Med ensamrätt. Ett dotterbolag till Jarden Corporation.